Om oss

Vår målsättning
Sedan starten 2001 har det varit vår målsättning att du som kund skall känna dig trygg med ditt val av bostad när du väljer våra traditionella skånska stenhus. Vi baserar våra arbeten på byggnadsteknisk kvalitet och tradition med beprövade metoder. Bra materialval och tillräcklig byggtid är en självklarhet vid byggande av er nya boendemiljö. Det innebär att du och dina närmaste kan förvänta er ett bekymmersfritt och trivsamt boende under lång tid framöver! För att garantera detta ombesörjer vi byggfels- och färdigställandeförsäkring genom Gar-Bo AB samt tecknar entreprenadavtal enligt ABS-09. Vi har även behörighet, och utför alla våra våtrumsarbeten, enligt Byggkeramikrådets branchregler.

Vår kvalitetspolicy
Boendekvalitet! Ja, vi ser det som en självklar sak att när ni köper ett nytt hus skall ni känna er nöjda med ert val, inte bara det första året utan många år framöver. Inte behöva oroa er för fukt- och mögelproblem. Ni skall kunna räkna med låg energiförbrukning. Ni skall kunna tända en trivsam brasa i eldstaden och njuta av de synliga bärande bjälkarna, taken och de putsade väggarna i huset. Vi bygger ert hus med oorganiskt material i bärande golv- och väggkonstruktioner. Huset värms upp med härlig golvvärme av naturliga skäl, utan förfulande radiatorer vid väggarna. Tjocka murade ytterväggar (c:a 35-40 cm tjocka) ger er djupa trivsamma fönstersmygar för fönsterbänkar med gott om plats för växter mm och en tröghet i golv och väggar som magasin för värme vid kall utetemperatur och svalkande vid varm utetemperatur. Boendemiljön blir inte sämre av att standarden i våra hus är av mycket hög klass med klinkergolv på bottenvåningen och massiva furuplank på ovanvåningen. Som tillval kan ni välja vasstak, ekkorsvirke i fasaden mm till en mycket rimlig kostnad!

Om byggtid
För att försäkra er om bästa boendemiljö måste vi tillsammans acceptera naturens behov av tid för uttorkning och bygga med förnuftiga tidsramar. Vi anser att sex månader är en nödvändig tid från byggstart till färdigställande. Vi hoppas att ni också ser detta som en garanti för ert framtida boende.

Varmt välkommen till Skånska Miljöhus!